ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО
    О!  Добре дошли при Петър Богданов !
Тук сте в сайт Петър Богданов: първа страница > Сeнзации в биотехнологиите  

 място за вашата реклама 

Сензационен успех в биотехнологията !

За какво става въпрос ?

През 1988 г. прочетох в една статия в списание “Наука и техника за младежта”, че директорът на италианския институт, занимаващ се с изледвания относно растящите под земята гъби “трюфели” –казваше , че в България също може да има от тези гъби в българските гори.

 

На запад наричат тези гъби "диамантите на кухнята". И понеже тези гъби растат под земята - тоест трудни са за откриване те са изключително скъпи.  1 (един) килограм бяли трюфели струва около 1 200  (хиляда и двеста) евро, а един килограм черни трюфели е около 600 (шестотин ) евро. Няма грешка. Толкова са скъпи.

 

И този италианец казваше в това интервю -дадено пред българския журналист от БТА в Град Рим – Румен Михайлов, че ще окаже съдействие на  българи, ако те се интересуват от това. 

 

Но в това интервю не беше даден точно адресът на този институт. Поисках от БТА да ми дадат телефона или адреса на този български журналист в Рим, та от него да взема точния адрес на този италиянец и на неговия институт. Но тогавашните власти- управители на БТА (Българската Телеграфна Агенция) отказаха да ми го дадат. 

 

За това , аз отидох в Италианското Посолство, като носех с мен това списание с тази статия в него. И поисках да ми съдействат, за да намеря адреса на този италиански институт. / Тогава нямаше Интернет, за да го намеря по интернет , като сега . /

 

В посолството им показах студентската си книжка,  за да видят , че уча биотехнология и се интересувам от темата и от изказаната готовност на директорът на този институт г-н Ланди да окаже съдействие на интересуващите се българи.  

 

Така намерих адреса на този нститут в Италия и изпратих и едно писмо с въпроси формули- рани в пет отделни раздела. Г-н Ланди любезно ми отговори и ми каза, че в българските територии има много трюфели и че още древните римляни, когато са владеели тези земи, са  намирали много трюфели.

 

Относно въпросът ми за породата кучета, за която той споменаваше , че се използват в
Италия за търсенето на тези гъби, той ми отговори, че типичната българска порода овчарски кучета, които ние в България наричаме “Каракачанки”
  са изключително подходящи и
нямало нужда да взимам породи кучета от Италия.
 

 

Каза, че през втората световна война, то германските военни специалисти са били отнесли извън България огромен процент от тези български овчарски кучета и затова, чиста такава порода трудно се намирала в България вече, но ако мога да си намеря от тях, това ще е най-добре.  А, аз и без това обичам и отглеждах и дотогава мои домашни кучета.

 

Все пак г-н Ланди не можеше да ми даде  информация, точно на кои места , да ида и да търся в Б-я трюфелите.

Как реших този проблем с точната информация и точното място, както и с потвърждение и по друг начин, и от друго място, че в Б-я има трюфели?

 

Ами като във филмите – по пътя на творческото и логическо разсъждение !

 

Отидох при  колегите биолози и археолози в Българската Академия на Науките и ги попитах дали случайно при някои археологически разкопки не са намерили трюфели в Б-я!

 

И не не само ми казаха, но  и ми показаха изсушени и съхранени трюфели, които са намирени при археологически разкопки. Така стартира и тази уникална част от дейността ми.

 

Обучих си и си дресирах две мои кучета “каракачанки”. И се оказа , наистина , че тес успех ги откриват, и че в Б-я има повече трюфели, отколкото може би има в самата Италия и Франция.

 

И понеже и в биотехнологиите съм с отлична подготовка и познания, то с две мои колежки, взехме,че направихме и една още по-добра разработка. Намерихме начин, как тези гъби могат да се развиват в изкуствени условия. Тоест-дали  и как може да бъдат култивирани да се развиват като клетъчна маса в биореактори.

 

И успяхме и в това. Намерихме този начин. В биореактор, става маса от клетките на тези -  тоест имат абсолютно същия вкус и качества, само където нямат такава форма – като растящите в горите. Но формата не е проблем, че то може и четвъртити и ръбести форми  да се придава на тази клетъчна маса от тези гъби.

 

И поискахме да патентоваме това си изобретение. При проучването се оказа, че някакъв американец от Калифорния, вече бил направил подобно изобретение – как да се отлежда клетъчна маса от тези гъби в биореактор.

 

 

Та си мислим да не стане и в този случай проблемът като с откривателя на компютъра – който е извествият българин Джон Атанасов, който води четиредесет годишни съдебни дела в САЩ , за да признаят, че той именно е изобретателят на компютъра, а не друг един претендиращ за това американец.

 

Та този американец от Калифорния, който уж ни бил изпредварил, ако знае, какви дела тепърва го чакат от моя (наша) страна, може и да се съгласи да си поделим съавторството за това биотехнологично изобретение.

 

Е , поне за намирането на трюфелите с кучета по горите, никой не предендира да има авторски права върху тази дейност.

 

 И  аз написах  тази много добра и интересна книга, която се казваше и още се казва :
“Всичко за дресировка и обучението на кучета. Обща, специална, охранителна и развлека
тел - на дресура.” И в нея подробно съм написал, как може да бъде  обучено едно куче, за да може да намира тези гъби – трюфели, и не само тях,ами и всички видове други гъби,
независимо дали растат под земята или над земята.

 

След мен, то 10 години по-късно още един човек в България се зае сериозно с търсенето, намирането и отглеждането на трюфелите !  И другият човек, даде през 2003 г. едно интервю през вестник “168 часа”,бр.20-26 юни, стр.3, 4 и 5, , което също може да прочетете по-долу .

 

Сега като доказателствен материал следва :  

Самата  упомената статия от 1988 г. във  списание " Наука и техника за Младежта ", озаглавена “Новото богатство на Апенините

 

А това - по-долу - е упоменатия репортаж във в. “168 часа”, от 2003 г., тоест -15 години по-късно, който репортаж е със заглавие – на “Лов за трюфели

.

 

Всяка търси това, което намира !!)) щракни тук

 

Вълшебен имот
.

.

На приказна цена

 

Сайтове за  всичко и за всеки от www.Vsi4ko.net 

щракни тук

Най-евтините имоти в България щракни тук

 

 

 тук  може да публикувате вашата  реклама  и / или обява

 

 

тук  може да публикувате вашата  реклама  и / или обява

 

 

 Последното  обновяване  на  информацията  в  сайта  е  направено  на   03-04-2013

.
> Първа страница
> Läs på Svenska
> Read in English
> Карта на сайта
> СV  -резюме
> образование
> квалификации
> чужди езици
> компютри
Трудов стаж в:
> институции  
> икономиката
Друга моя дейност в:
Гражданското
право-виртуоз
Наказателно право
>осъдени данъчни
едосeгаемите са
   в  затвора, как  ги
   правя тези неща

Международна
дейност-рекорди
> световен рекорд
Желанията ми за
> професиите
> място на работа
> условията
2/ Като частен  
предприемач :
намирам : скандинавски :
..................................
> клиенти за ваши
    стоки и услуги

> бизнес-партньори
> работодатели и
    работа за вас

> частни лица за
   запознанства
За  в  Скандинавия
извършвам всички
необходими   неща
и   регистрации  за:
> бизнес дейност
> наемна работа
> лични контакти за
    брак/приятелство

> наеми-офис/жил
Правя за цял свят:
> вашата реклама
> сайтове за вас
Две думи за :
> скандинавско-
   българското
   дружество

Приятелство с мен
> ти ли си Тя ?
> вие ли сте те ?
> къде живея аз
> лични качества
> интересите ми
> спорт
> фотоалбуми
Благодаря Ви , че посетихте моя сайт !  Това е много любезно от Ваша страна ! Пожелавам Ви всичко най-добро в света !
© 2005 Петър Богданов. Всички права запазени. Уеб дизайна и всичко друго в сайта е сътворено от мен- Петър Богданов